Нов уеб сайт. Защо?

18/10/2021

Обновяването на остарялото е най-добрият път за израстване на един бранд. Развивайки стандартизираното и добавяйки щипка свежи нови идеи, вие можете не само да съживите представянето си, но и да привлечете нова аудитория, която да превърнете в потенциални клиенти.

Важно е да се отбележи, че тенденциите за изграждането на уеб сайтовете са динамични и променящи се, също както и потребителските нужди. Ключово е един уеб сайт да бъде периодично обновяван, за да продължи да бъде в крак с актуалните добри практики, както и да удовлетворява потребностите на своята аудитория.

Защо Дигитална агенция SFC обнови сайта си?

Уеб сайтът е визитната картичка на всеки бизнес и неговото идеално представяне там е ключово за набавянето на нови клиенти.

Ето защо ние от Дигитална агенция SFC последвахме това златно правило и обновихме сайта си, показвайки на света една своя подобрена и освежена версия. В него ние заложихме много повече информация за услугите ни, причини защо те са необходими за един бранд и представихме свое допълнено портфолио от клиенти, с които изградихме трайни отношения.

Как да разберем, че уеб сайтът ни вече е остарял?

Най-лесният начин, по който можете да разберете, че сайтът ви има нужда от обновяване са променените нужди на потребителите, развитието на бизнеса и засилващата се необходимост от мобилна версия. В този случай най-доброто решение е цялостно преработване на сайта и неговия облик.

Други начини, по които можете да разберете, че сайтът ви вече не е актуален са: затруднено навигиране; старомоден вид; цветова палитра и шрифт неотговарящи на новите тенденции; остаряло съдържание; лоша мобилна версия.

За да се уверите, че имате нужда от редизайн, можете да отделите време, запознавайки се със сайтовете на вашите конкуренти - големите ви конкуренти, към които се стремите да се доближите (чуждестранни или не) и по-малките ви конкуренти, които смятате, че сте задминали. Разгледайте подробно тяхното представяне и си направете записки кои са плюсовете на големите ви конкуренти и кои са минусите на по-малките. Направете списък с функциите, които смятате, че е необходимо да добавите и тези, от които можете да се отървете за по-добро потребителско изживяване. Когато вече сте наясно с вашите предпочитания, можете да се обърнете към специалисти, които да реализират идеите ви по максимално удовлетворяващ начин.

Ако не сте сигурни как можете да подобрите вашия уеб сайт или не разполагате с необходимото време, в което да направите свое проучване, можете директно да се обърнете към специалисти, които да приложат своя дългогодишен опит и професионални знания, изготвяйки индивидуален анализ на вашия собствен уеб сайт и всички конкурентни. Избирайки този вариант, вие ще можете да получите най-добрата обратна връзка за подобренията, които трябва да бъдат направени, както и нови идеи за изработката на дизайн, с които ще можете да се запознаете.

Стъпки за обновяване на уеб сайт

Една от най-важните стъпки е цялостното преработване на информацията, която представяте в него. Външният вид не е единственото звено, в което е нужно да бъде наблегнато - стойността, която реално предавате на потребителя е също толкова важна, тъй като тя, както всичко останало, подлежи на остаряване във времето.

Използвайте повече новонавлезли фрази и термини, с които ще създадете по-стабилна връзка с аудиторията си, която вече е свикнала с този нов речник в конкретния бранш. Съкратете дългите, сложни изречения и ги опростете с цел по-лесното четене на съдържанието. Говорете на своята аудитория приятелски, но не и твърде фамилиарно, за да скъсите дистанцията и едновременно с това оставите усещане у тях за професионализъм, на който да се доверят. Това можете да постигнете и чрез добавяне на секция с често задавани въпроси. Освен това тонът, с който говорим на потребителите зависи от действията, които желаем те да извършат в сайта - запитване, покупка, научаване на експертна информация или друго. Основно правило е също добавянето на максимален брой ключови думи, които да поставят сайта ви по-нагоре в позициите при търсене на някоя от тези думи в интернет търсачките.

Друг важен елемент е новата визия на вашия сайт. Той трябва да бъде съобразен с новите тенденции в съответния бранш, също както и с вашата аудитория. Уеб сайтът трябва да бъде оригинален и запомнящ се, но не и прекалено сложен за ориентиране в различните страници от потребителя. Препоръчително е навигацията в сайта да бъде стандартизирана с цел разглеждането на разделите да се случва без излишно затормозяване на аудиторията. Мястото, в което можете да развихрите своето въображение са самите страници в сайта, в които можете да заложите по-интересни графични елементи, разчупена структура на текст и цялостна информация.

Не пропускайте да обмислите добре от колко различни страници и раздели се нуждае сайтът ви, според неговата специфика, и как е възможно всичко това да бъде представено по най-опростен начин. Добавете повече бутони за преминаване напред в страниците или връщане към главното меню, които ще улеснят потребителя и ще му дадат чувство за подреденост.

Защо е препоръчително да се обърнете към професионалисти за анализ на съществуващия ви уеб сайт?

Компетентите лица, придобили необходимите квалификация и опит в сферата на уеб дизайна, могат да съставят конкретен анализ, включващ елементите, които е нужно да се подобрят, функционалностите, които трябва да бъдат добавени и тези, които могат да се отстранят за по-актуално и достъпно представяне.

В комуникацията си с отговорните дизайнери вие ще можете да представите вашите идеи и предпочитания, свързани със създаването на вашия нов уеб дизайн. По този начин вие ще можете да насочите дизайнерите към точките, по които най-много желаете да се наблегне. Така те ще могат да вложат повече време в анализ на тези функционалности или елементи, представяйки своите предложения.

Когато анализът е готов, вие ще получите актуална информация за техническото състояние на настоящия ви уеб сайт и препоръки за изготвянето на нов дизайн. Разглеждайки препоръките, вие можете да преминете към по-задълбочено коментиране на редизайн. Дизайнерите ще изготвят индивидуален проект, по който ще могат прецизно да създадат вашия нов и свеж дизайн, готов за покоряване на вашата таргет аудитория!

Не сте сигурни дали имате нужда от редизайн? Изпратете запитване за анализ до екипът на SFC

Още от блога

Трикове за свръхуспешен Black Friday!

Най-чаканият ден за всички онлайн и физически магазини е само след няколко седмици! Да не извлечете най-доброто от възможността за повече продажби и нови потребители е равносилно на престъпление. Първо

⚠ВНИМАНИЕ: До 20 000 лв. безвъзмездно финансиране за нов сайт, онлайн магазин или дигитален маркетинг!

Програма „Решения в областта на ИКТ и киберсигурността в малките и средните предприятия“ е тук. Как можете да извлечете максимума от нея?

Лято: време за почивка и дигитална промяна!

Всички собственици на онлайн магазини знаят, че най-горещият сезон типично не е особено силен от гледна точка на продажби. Хубавото слънчево време подканва хората да прекарват повече време навън и като резултат клиентите са склонни да пазаруват във физически магазини.