Блог в уеб сайт?

19/10/2020

Ролята на блога в уеб сайтовете е много подценявана, но изключително важна. Той подобрява ангажираността, печели ни повече посещения и несъмнено увеличава популярността. За съжаление обаче той често бива оставян в страни като възможност за увеличаване на потреблението. Това е и най-честата грешка при корпопативните уеб сайтове.

Каква е най-важната цел на един уеб сайт без значение от предназначението му или тематиката? Да получава повече посещения. Затова конкуренцията в борбата за потребителско внимание е силно ожесточена. Повявяват се и все повече варианти за онлайн реклама, но успоредно с това се увеличават и техните цени. А резултатът често е следният – отделен висок бюджет за реклама, но нищо което да задържи посетителите в уеб сайта.

Голямата грешка при стратегията за повече потребителски посещения на един уеб сайт е използването единстевно на реклама, но не и предлагане на съдържание, което засилва ангажираността. Нека го кажем по-просто – когато в уеб сайта си предлагаме единствено оферти и повече информация за бизнеса си, ние получаваме посещения само от потенциални клиенти, които искат да разберат повече. По този начин ние губим онези потребители, които искаме да убедим, че имат нужда от нас преди да са заинтересовани. Също така ние губим и една изключително важна част от популяризирането на уеб сайта си – популяризирането му чрез самите потребители. Кой би споделил например дадена прекрасна оферта от своя профил в социална мрежа? И именно тук идва важната роля на блога.

Колкото повече пишете в блога си, толкова повече увеличавате възможността даден потребител да прекара повече време в уеб сайта Ви и да се прехвърли на следващата страница в него. Също така възможността за популяризиране на връзката в социалните мрежи става много по-висока. А колко често Ви се е случвало да попаднете на блог пост, който да Ви накара да осъзнаете, че имате нужда от даден продукт или услуга? Вероятно не е рядкост. Освен това редовното поддържане на блог в уеб сайт автоматично казва на потребителите, че им отделяте внимание и изгражда доверие.

Ето и няколко съвета как да изградите своя блог

1. Добавете бързи бутони за споделяне на всеки блог пост

Приканете хората да споделят с приятели вашия материал. Така ще генерирате повече посещения и потенциални клиенти.

2. Добавете секция за коментари под всеки блог пост

Покажете на потребителите, че те са значими за Вас и тяхното мнение е ценено. По този начин те ще могат също така да комуникират един с друг и обсъжат Вашата тема. Това ще създаде малка общност, която ще подсили влиянието на Вашия уеб сайт.

3. Публикувайте информация, която ще покаже на потребителите, че сте професионалисти

Колко по-експертни са Вашите блог постове, толкова повече доверие потребителите ще имат у Вас. Добре предадената информация по смилаем за аудиторията начин е един чудесен метод за изграждане на отлична репутация.

4. Добавете ключови думи в блог постовете си

Проучете кои са най-търсените ключови думи в сферата на Вашия бизнес и ги добавете към блог поствете си. Това ще качи по-нагоре връзката на поста в търсачката и ще осъществи повече трафик към уеб сайта Ви.

Блогът е една много силна страна на уеб сайта, ако се използва правилно. Изпробвайте тези съвети и ще уверете в ефективността му. А ако сте прочели тази статия дотук, то това е едно голямо доказателство за нашата теза. Добре използваният блог е предимство, което чака да бъде използвано.

Още от блога

Трикове за свръхуспешен Black Friday!

Най-чаканият ден за всички онлайн и физически магазини е само след няколко седмици! Да не извлечете най-доброто от възможността за повече продажби и нови потребители е равносилно на престъпление. Първо

⚠ВНИМАНИЕ: До 20 000 лв. безвъзмездно финансиране за нов сайт, онлайн магазин или дигитален маркетинг!

Програма „Решения в областта на ИКТ и киберсигурността в малките и средните предприятия“ е тук. Как можете да извлечете максимума от нея?

Лято: време за почивка и дигитална промяна!

Всички собственици на онлайн магазини знаят, че най-горещият сезон типично не е особено силен от гледна точка на продажби. Хубавото слънчево време подканва хората да прекарват повече време навън и като резултат клиентите са склонни да пазаруват във физически магазини.