10 известни уеб сайта, разработени с WordPress

19/10/2020

Нека започнем с няколко факта – WordPress притежава повече от 38% от всички уеб сайтове в света и 58.7% от пазара на CMS (система за управление на съдържанието). Личен уеб сайт, блог, портал, корпоративен уеб сайт и дори приложения са само част от уеб съдържанието, което WordPress може да предложи. Това го прави изключително подходящ не само за индивидуално разработване на уеб сайт, но и за корпоративно.

Платформата се ражда, когато поддръжката на софтуера за блогове b2/cafelog бива прекратена от основателите му. Тогава Мат Муленвег и Майк Литъл, използващи софтуера, решават да основат собствена платформа, работеща с b2/cafelog. Така на 27 май 2003 г. бива стартирана платформата WordPress със някои значителни подобрения. Оттогава насам платформата придобива все по-голяма популярност, доказвайки се като абсолютен лидер в софтуера за разработка на уеб сайт.

И въпреки че повечето хората все още смятат, че платформата е добра единствено за малки до средни уеб сайтове, ще Ви представим няколко примера за такива, разработени с WordPress, които напълно ще опровергаят това мнение.

Ето и 10 от най-известните уеб сайтове, разработени с платформата:

1. BBC America

BBC America е платформа на едноименната платена американска телевизионна мрежа, притежавана съвместно от BBC studios и AMC networks със седалище Ню Йорк. Уеб сайтът предоставя възможността потребителите да гледат филми, шоута и сериали във време удобно за тях само през един клик.

2. MTV News

Уеб сайтът MTV News, съдържащ новини от сферата на музиката и шоубизнеса, е един от най-ярките примери за модерна и динамична визия идеална за неговата аудитория.

3. The New York Times

Уеб сайтът на The New York Times също бива изработен от WordPress. Електронният вариант на известното издание представя новини от всички сфери достъпни за целия свят. Цялостният му интерфейс, заедно с подредбата на заглавията, снимките и дори шрифтовете, напомнят за истински вестник, което определено подсилва удоволствието от четенето му.

4. The Walt Disney Company

В приказния уеб сайт на The Walt Disney Company можеш освен да намериш любимите си герои, да разбереш повече за новите инициативи, благотворителни кампании и новоизлизащи филми. Визията му е семпла, но красива, което допълва идеята му с имиджа на компанията.

5. The Rolling Stones

В уеб сайта на The Rolling Stones могат да бъдат намерени дати за концерти, албуми, новини и онлайн магазин, които ще зарадват всеки фен. Разчупената му визия и рок енд рол стила допълват перфектно неговото предназначение.

6. Sony Music

Уеб сайтът на Sony Music предлага новини за реализиране на нови проекти, водещи изпълнители, класации и информация за компанията. Простият му, изчистен вид го прави лесен за използване и изключително функционален.

7. The official Star Wars Blog

Уеб сайтът The official Star Wars Blog се радва на висока посещаемост от малки и големи. В уеб сайтът може да намерите видео, филми, сериали, събития и други, достъпно представени в разчупената му визия.

8. Microsoft News

Уеб сайтът Microsoft News съдържа интересни заглавия за новости около компанията. Също така в него могат да се намерят много съвети за използване и информация за продукти. Видът на уеб сайта подчертава неговото предназначение и подсилва информационната му функция.

9. TED Blog

Уеб сайтът TED Blog съдържа интересни лекции трансформирани в печатен вариант за любителите на четенето. Платформата предлага много вдъхновение, разнообразни личности и полезни съвети.

10. PlayStation

Уеб сайтът на PlayStation предлага много и различна информация за продуктите, които предлага, новини за игри, новости в технологиите и други. Платформата безспорно не е единствено ориентирана към децата, а и към техните родители, преоткриващи детето в себе си.

Още от блога

Трикове за свръхуспешен Black Friday!

Най-чаканият ден за всички онлайн и физически магазини е само след няколко седмици! Да не извлечете най-доброто от възможността за повече продажби и нови потребители е равносилно на престъпление. Първо

⚠ВНИМАНИЕ: До 20 000 лв. безвъзмездно финансиране за нов сайт, онлайн магазин или дигитален маркетинг!

Програма „Решения в областта на ИКТ и киберсигурността в малките и средните предприятия“ е тук. Как можете да извлечете максимума от нея?

Лято: време за почивка и дигитална промяна!

Всички собственици на онлайн магазини знаят, че най-горещият сезон типично не е особено силен от гледна точка на продажби. Хубавото слънчево време подканва хората да прекарват повече време навън и като резултат клиентите са склонни да пазаруват във физически магазини.